cv-monteur

Onze cv-monteur is op de hoogte van alle nieuwtjes op de markt als het gaat om centrale verwarming. Centrale verwarming (kortweg ook wel cv genoemd) wekt zoals het al aangeeft centraal warmte op die gebruikt wordt voor de verwarming van kamers in een huis. Dit gebeurt met warmte geleidende hulpmiddel zoals water, lucht of stoom.

Centraleverwarming en cv-installateur

cv-monteur materiaalHet warmtesysteem met de meeste bekendheid is die met gebruik van radiatoren. Deze worden in de kamers geïnstalleerd en door een buizenstelsel voorzien van warm water. Dit warme water komt uit de centraleverwarmingsketel.

Een cv-installateur plaatst niet alleen de centraleverwarmingsketel, maar regelt meestal ook de thermostaat in. Een thermostaat is nodig voor de temperatuurregeling en hangt veelal in de woonkamer. Afhankelijk van de gewenste temperatuur wordt de doorstroming van de radiatoren geregeld.

Er is inmiddels een nieuwe trend op cv-ketelgebied. Een gecombineerde ketel die de warmtevraag in huis regelt en elektriciteit kan opwekken met de restwarmte. Dus bij een Hoog Rendement (HR) ketel waar nog een restwarmte van 10% is, kan nog aardig wat elektriciteit worden opgewekt. Hiermee bespaart u op jaarbasis honderden euro’s.

Wat doet een cv-monteur?

De cv-monteur doet als het een vakman is, niet alleen de cv-ketel installatie maar ook het cv-ketel onderhoud en indien gewenst adviseren bij het cv-ketel kopen. Baerts Beheer is een full-service installatiebedrijf met jarenlange ervaring op gebied van cv-service.

cv-monteurEen cv-installatie installeren is een precies werkje waarbij allerlei leidingen op elkaar dienen aan te sluiten. Uiteraard zonder dat daar lekkage door ontstaat. Een cv monteur maakt gebruik van diverse hulpmiddelen en materialen.

Veelal is dat een brander en/of een lasapparaat om de leidingen vast te maken aan elkaar. Maar ook worden pijpleidingen met een knelkoppeling gekoppeld. En voor het bochtenwerk een buigtang.

De cv installateur komt op verschillende plekken. Dat kan zijn in huis bij particulieren of bij bedrijven. Tussen kruipruimtes en op het dak. Veiligheid voor jezelf en de omgeving is dus echt een punt waar je op let.

Bel Mihlo Baerts Bel Mihlo Baerts