Leidingwerk aanleggen

Uw leidingwerk aanleggen of leidingwerk vervangen voor uw nieuwe keuken, badkamer, centrale verwarming of tuin besteed u natuurlijk uit aan de vakmensen van Baerts Beheer. Of het nu om de waterleiding, elektriciteitsleiding of een leiding van een warmtebron zoals een cv-ketel of geiser gaat, wij klaren de klus.

Waterleiding aanleggen

waterleiding aanleggenEr zijn diverse maten leidingen die men gebruikt voor het aanleggen van een waterleiding. Als het gaat om een hoofdleiding dan is de diameter van de buis standaard 22mm.

Gaat het om vertakkingen van deze hoofdleiding of een kraan (voor bijvoorbeeld douche of keuken) dan gebruikt men meestal een diameter van 15mm. Voor een leiding voor wastafel- of toiletkraan en een tuinkraan wordt een diameter van 12mm gebruikt.

De afgelopen jaren zijn in plaats van de traditionele rood koper buis allerlei soorten kunststof buizen in gebruik genomen. Dit is vele malen goedkoper en makkelijker/sneller om mee te werken. Helaas zijn er diverse fabrikanten die ieder hun eigen type buis op de markt brengen. Nadeel hiervan is dat er speciaal gereedschap nodig is voor het werken met deze kunststof buizen.

Wij zorgen er altijd voor dat leidingen goed worden bevestigd aan de muur met beugels. Dit voorkomt dat een leiding gaat “klapperen” of doorbuigt. Voor roodkoperen leiding waardoor warm water stroomt worden de beugels dichter op elkaar geplaatst dan voor een koud water leiding.

Maar ook indien gewenst werken we leidingen weg in de muur. Het frezen van leidingen is natuurlijk een tijdrovende klus en kost daarom meer. Het is handig om vooraf al het leidingwerk uit te tekenen zodat u ook in de toekomst nog weet waar ze lopen.

Leidingwerk keuken

Bij het installeren van een keuken is het leidingwerk misschien wel belangrijker dan al het zichtbare werk zoals de tegels, keukenkasten en inbouwapparatuur. Het leidingwerk bestaat meestal uit de volgende type werkzaamheden:

  • aanleggen c.q. verplaatsen van waterleidingen en gasleiding maar ook afvoerleidingen
  • aanleggen van alle elektra zoals stopcontacten en aansluiten van apparatuur en verlichting
  • plaatsen van verlaagde plafonds al dan niet met verlichting

Leidingwerk badkamer

leidingwerk aanleggenIn de badkamer komen vele leidingen samen. Niet alleen de elektra- en warm/koud water leidingen liggen er maar ook alle leidingen voor de afvoer- en ventilatie.

De rioolbuis vanuit een toilet en de afvoerpijpen voor het water naar dezelfde rioolbuis. Vaak wordt er niet gekeken naar het leiding verloop.

Het is niet handig om bijvoorbeeld een rioolbuis door een woning heen te laten gaan. Hierover moet vooraf goed nagedacht zijn.

Leidingen centrale verwarming

Leidingwerk aanleggen voor het transport van warm water via een cv ketel of geiser worden meestal geïsoleerd. Als dit niet gedaan wordt dan gaat er veel warmte verloren naar de radiatoren of kranen. Wij gebruiken bij ons werk altijd leiding isolatie waardoor de warmte verlies minimaal is.

Leidingwerk aanleggen Purmerend

Voor het aanleggen, verleggen of vervangen van leidingwerk kunt u vertrouwen op de kilometers lange loodgietersexpertise van Baerts Beheer. Wij hebben menig uurtjes gewerkt aan badkamer renovaties en andere klussen waarbij leidingen gelegd moesten worden.

Bel Mihlo Baerts Bel Mihlo Baerts