Radiator plaatsen

Uw radiator plaatsen of radiator vervangen maar u weet niet hoe? Of u heeft een lekkende radiator waarnaar gekeken moet worden. Vraag het de experts van Baerts Beheer. Vaak hebben we wel even tijd om deze klussen voor u uit handen te nemen. Controleren we meteen ook uw leidingwerk.

Ook met de niet gangbare radiatoren kunnen wij u helpen. Heeft u een hoekradiator, een handdoek radiator, horizontale- of verticale radiator? Geen enkel probleem voor onze vakmensen.

Design radiator installeren

radiator plaatsenTijdens de bouw van woningen worden meestal normale paneel of ledenradiatoren gebruikt. Mooier is natuurlijk een design radiator. Vooral in de badkamer komt zo’n radiator goed tot haar recht.

Onze loodgieters hebben ook ervaring met badkamer renovaties en het plaatsen van design radiatoren. De bekende merken die mooie radiatoren leveren in een prima prijs bereik zijn:

 • Radson
 • Thermal
 • Vasco
 • Jaga
 • Stelrad
 • Arbonia

Let u wel op bij de aanschaf van een design radiator op de gewenste warmteafgifte. Meestal is er ten opzichte van een standaard paneelradiator met groot oppervlak toch meer omvang nodig om dezelfde afgifte te bereiken. Vraag hier bij uw leverancier dus naar.

 

Thermostatische radiatorkraan

Erg comfortabel is een radiatorkraan die direct reageert op de kamertemperatuur. Een zogenaamde thermostatische radiatorkraan. Vooraf stelt u de gewenste temperatuur op thermostaat in. Wordt het in uw kamer koeler dan zal de radiatorkraan automatisch open gaan. De warmte toevoer begint en de temperatuur stijgt. Als de door u ingestelde temperatuur is bereikt dan stopt de toevoer.

Zelf een radiator ontluchten?

radiator ontluchtenAls u last heeft van tikkende radiatoren dan wordt het tijd om te ontluchten. Er zit dan te veel lucht in uw cv-installatie en dat moet er uit. Dit kan u ook heel gemakkelijk zelf doen.

Hiervoor gebruikt u een zogenaamde ontluchtingssleutel en een (hand)doekje om water op te vangen. Uw verwarming ontluchten in 7 stappen:

 1. zorg dat de kamerthermostaat laag of uit staat
 2. begin met de radiatoren op de begane grond en werk door naar boven
 3. van de radiator die u gaat ontluchten sluit u de kraan. Houdt de kraan gesloten tot alle radiatoren in huis zijn gedaan
 4. Draai het ontluchtingsventiel van de radiator met het sleuteltje open en vang het water op met het doekje. Sluit zo snel mogelijk het ventiel zodra water uit het ventiel komt.
 5. Hierna kunt u op bijna zelfde wijze het expansievat van de cv ontluchten en ook ventielen die mogelijk op verschillende punten van de leidingen zijn aangebracht.
 6. Dan brengt u de thermostaat naar de gewenste temperatuur. Hierna kunnen alle radiatorkranen en weer open gedraaid worden.
 7. Controleert u ook meteen de waterdruk in de cv ketel. Als de wijzer in het groene gedeelte van de drukmeter staat (tussen de 1,5 en 2 bar ) is dat ok. Staat de wijzer in het rode deel dan moet de ketel bijgevuld worden.

Radiator plaatsen Purmerend

Voor al uw radiator gerelateerd werk kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over het juiste gereedschap en natuurlijk de benodigde bevestigingsmaterialen en radiator accessoires. Mocht u het groots aanpakken en bijvoorbeeld met een verbouwing beginnen dan bent u bij ons allround installatiebedrijf aan het juiste adres. En wist u dat we ook een riolering service hebben?

Een radiator plaatsen, bel Baerts!

Bel Mihlo Baerts Call Now ButtonBel Mihlo Baerts