Riolering service

Uw riool verstopt? Met de riolering service van Baerts Beheer heeft u meteen het beste ontstoppingsbedrijf van Purmerend en omstreken. Wij helpen u met alle mogelijke problemen die u heeft met het riool. Werkzaamheden zoals riool ontstoppen en riool aanleg zijn voor ons dagelijkse kost. Of dat nu gaat om rioolreiniging, rioolvervanging of ander rioolwerk onze experts weten wat ze doen.

Wie is verantwoordelijk voor het riool?

Wist u dat er allerlei wet en regelgeving door de Nederlandse overheid is opgesteld rondom lozing van afvoerwater en riolering. Vandaar dat er dus regeltjes zijn over wie verantwoordelijk is voor het riool. Ook in Purmerend geldt een verordening aansluitvoorwaarden riolering.

Onderstaande is overgenomen van de website van de gemeente Purmerend:

  • Binnenhuisriolering; alle (afvalwater)afvoerleidingen die zich binnen of aan het huis/gebouw bevinden. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning.
  • Huisaansluiting/terreinriool; alle (afvalwater)afvoerleidingen die zich op particulier terrein bevinden. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning/kavel. Als gevel tevens erfgrens is, dan is de eerste 50 centimeter van de huisaansluiting in openbare grond ook nog in eigendom en beheer van de eigenaar/gebruiker van de woning/kavel.
  • Huisaansluiting/terreinrioolaansluiting in openbare ruimte; aansluitleidingen die zich in de openbare ruimte bevinden. Met andere woorden het gedeelte tussen de erfgrens en het riool. Dit gedeelte is in eigendom en beheer van de gemeente, met uitzondering van de gevallen waar gevel tevens erfgrens is.

Als alle rioolleidingen in Purmerend achter elkaar gelegd worden is dat een lengte van 450 km.

Hoe voorkomt u een verstopt riool?

Riolering serviceAls u thuis iets in de gootsteen of het toilet wegspoelt, komt dat in het riool via uw huisaansluiting. Veelal is dat ook de bedoeling van het riool. Echter niet alles is geschikt.

Het komt voor dat mensen maandverband, frituurvet, verf restanten, babydoekjes of schoonmaakdoekjes en zelfs kattenbakkorrels wegspoelen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige problemen en vaak belastend voor ons milieu.

Menselijk ontlasting is uiteraard hetgeen in het riool hoort, maar niet vaste stoffen (die niet door een zeef heen kunnen). Als u geen problemen wilt met uw riool let dan goed op wat u wegspoelt!

Rioolonderhoud is noodzakelijk

Bij een riool verstopping bent u natuurlijk al te laat. De rioollucht waarin u dan zit is onsmakelijk en een riool reparatie kan behoorlijk in de papieren lopen. Het beste is dan ook om eens in de tijd te zorgen voor rioolonderhoud met een rioolinspectie waardoor een rioolontstopping wordt voorkomen.

riool onderhoud

Riolering service Purmerend

Met de riolering service van Baerts bent in goede handen. Naast onze rioolservice bieden we andere specialistisch loodgieterswerk aan zoals badkamer renovaties en leidingwerk aanleggen.

 

Save

Bel Mihlo Baerts Bel Mihlo Baerts